Оборотът в търговията на дребно спада с 6.4%

494
Оборотът в търговията на дребно спада с 6.4%

По предварителни сезонно изгладени данни на НСИ през февруари 2012 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени, намалява с 2.0% в сравнение с предходния месец и с 6.4% под равнището на същия месец от предходната година.

През февруари 2012 г. оборотът намалява спрямо предходния месец в почти всички икономически дейности.

Най-голям спад се наблюдава в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 14.7%, а най-малък - в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.2%.

Нарастване на оборота е регистрирано само в търговията с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 0.5%.

Оборотът през февруари 2012 г. спрямо същия месец на 2011 г. бележи ръст в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 10.4%.

Най-голям спад отбелязва оборотът в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 25.7%, а най-малък - в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.1%.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg