Обсъдена бе необходимостта от актуализиране на правилата за работа с COBOS

377
Обсъдена бе необходимостта от актуализиране на правилата за работа с COBOS

Вчера, 1 март 2007 г., се проведе работна среща между представители на Комисията за финансов надзор, Българска фондова борса АД и инвестиционните посредници, на която се обсъди необходимостта от актуализиране и адаптиране на правилата за работа със системата COBOS в съответствие с промените в законодателството, съобщава сайтът на КФН.

Със създаването на новите правила се цели основно да се постигне ограничаване на някои непазарни практики, включително и опитите за пазарни манипулации, както и повишаване на нивото на квалификации на пазарните участници.


През последните няколко месеца търговията на БФБ-София бе прекъсвана на няколко пъти поради проблеми със системата, докато инвеститори бяха наказвани за търговия с вътрешна информация и манипулации на пазара.

Наказанията не подминаха инвестиционните посредниции и брокерите, като част от тях „изгоряха” за месец, а други с парични глоби, или последни предупреждения.


По данни от Българска фондова борса инвестиращите през
COBOS към края на февруари са 2799 души, докато въведените оферти от клиентите на електронната система са 5665, или 64.88% от общия им брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg