Обсъдихме с ЕК въведения преходен период за месо- и млекопреработвателните предприятия

292
На 9 юли 2007 г. се проведе среща между български експерти и представители на Европейската комисия, съобщават от Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС). Целта на срещата е била обсъждане на процедура за въвеждане на преходен период до края на 2009 година за българските месо и млекопреработвателни предприятия.
В отговор на заявената от българска страна позиция ЕК е изразила готовност да започне изготвяне на проект за Решение, който да замени сега действащото Решение 2007/ 31 на комисията, съдържащо списък от български предприятия с достъп до пазара на страните членки на ЕС.

В новото решение ще влезе само списък на всички предприятия от направления „Месо” и „Мляко”, които имат капацитет да отговорят на европейските изисквания до края на 2009 г.

Българските ветеринарни власти гарантират, че предприятията, които няма да имат такъв капацитет ще бъдат затворени. Смисълът на този преходен период е да се даде отсрочка, необходима за постигане на съответствие, а не да се удължи функционирането на предприятия, които не са постигнали изискванията изобщо, уточняват от НВМС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg