Обсъждаме финален вариант на трансгранично сътрудничество с Македония на 21 май

419
Обсъждаме финален вариант на трансгранично сътрудничество с Македония на 21 май

На 21 май 2007 г. в София на заседание на Съвместния програмен комитет ще бъде обсъден Финалният вариант на Оперативна програма за трансгранично сътрудничество България - Македония 2007-2013 г.

Целта на заседанието e да бъде обсъдена и одобрена от двете страни Оперативната програма, преди да бъде представена за одобрение в Европейската комисия.

В заседанието от българска страна ще участват зам.-министър Искра Михайлова и експерти от Главна дирекция “Програмиране на регионалното развитие” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която е управляващ орган на програмата, както и представители от още 17 ведомства.

Във форума ще участват и членовете на Съвместния програмен комитет от македонска страна, представители на Главна дирекция “Регионална политика” на Европейската комисия, Представителството на Европейската комисия в България и Делегацията на ЕК в Македония и Европейската агенция за възстановяване в Македония.

Целите на Оперативна програма за трансгранично сътрудничество България - Македония 2007-2013 са: подпомагане на устойчивия икономически растеж в пограничния регион, насърчаване на социалното сближаване и трансграничното сътрудничество, повишаване на качеството на живот и атрактивността на района.

Средствата по програмата ще бъдат осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, Инструмента за предприсъединително подпомагане и 15% национално съфинансиране от двете държави.

Избираемият район от българска страна обхваща 23 общини, а от македонска - 29.
В България това са общините от области Благоевград и Кюстендил – Банско, Белица, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Кресна, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово, Якоруда, Бобовдол, Бобошево, Дупница, Кочериново, Кюстендил, Невестино, Рила, Сапарева баня и Трекляно.

От македонска страна избираеми са общините: Кратово, Крива паланка, Ранковце, Куманово, Липково, Старо Нагоричане, Радовиш, Конче, Струмица, Босилово, Василево, Ново село, Валандово, Гевгелия, Богданци, Дойран, Берово, Пехчево, Виница, Кочани, Чешиново - Облешево, Зрновци, Пробиштип, Щип, Карбинци, Делчево, Македонска Каменица, Лозово и Свети Николе.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg