Обсъждаме финален вариант на трансгранично сътрудничество с Македония на 21 май

441
Обсъждаме финален вариант на трансгранично сътрудничество с Македония на 21 май

На 21 май 2007 г. в София на заседание на Съвместния програмен комитет ще бъде обсъден Финалният вариант на Оперативна програма за трансгранично сътрудничество България - Македония 2007-2013 г.

Целта на заседанието e да бъде обсъдена и одобрена от двете страни Оперативната програма, преди да бъде представена за одобрение в Европейската комисия.

В заседанието от българска страна ще участват зам.-министър Искра Михайлова и експерти от Главна дирекция “Програмиране на регионалното развитие” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която е управляващ орган на програмата, както и представители от още 17 ведомства.

Във форума ще участват и членовете на Съвместния програмен комитет от македонска страна, представители на Главна дирекция “Регионална политика” на Европейската комисия, Представителството на Европейската комисия в България и Делегацията на ЕК в Македония и Европейската агенция за възстановяване в Македония.

Целите на Оперативна програма за трансгранично сътрудничество България - Македония 2007-2013 са: подпомагане на устойчивия икономически растеж в пограничния регион, насърчаване на социалното сближаване и трансграничното сътрудничество, повишаване на качеството на живот и атрактивността на района.

Средствата по програмата ще бъдат осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, Инструмента за предприсъединително подпомагане и 15% национално съфинансиране от двете държави.

Избираемият район от българска страна обхваща 23 общини, а от македонска - 29.
В България това са общините от области Благоевград и Кюстендил – Банско, Белица, Благоевград, Гоце Делчев, Гърмен, Кресна, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово, Якоруда, Бобовдол, Бобошево, Дупница, Кочериново, Кюстендил, Невестино, Рила, Сапарева баня и Трекляно.

От македонска страна избираеми са общините: Кратово, Крива паланка, Ранковце, Куманово, Липково, Старо Нагоричане, Радовиш, Конче, Струмица, Босилово, Василево, Ново село, Валандово, Гевгелия, Богданци, Дойран, Берово, Пехчево, Виница, Кочани, Чешиново - Облешево, Зрновци, Пробиштип, Щип, Карбинци, Делчево, Македонска Каменица, Лозово и Свети Николе.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...