Обсъждаме финалния вариант за трансгранично сътрудничество със Сърбия на 22 май

373
На 22 май 2007 г. в София ще се проведе заседание на Съвместния програмен комитет между България и Сърбия. Ще бъде обсъден финалният вариант на Оперативна програма за трансгранично сътрудничество между двете страни в периода 2007-2013 г.

След обсъждането Оперативната програма ще бъде представена в Европейската комисия.
В заседанието от българска страна ще участват зам.-министър Искра Михайлова и експерти от Главна дирекция “Програмиране на регионалното развитие” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, която е управляващ орган на програмата, както и представители от още 17 ведомства.

Във форума ще участват и членовете на Съвместния програмен комитет от сръбска страна, представители на Главна дирекция “Регионална политика” на Европейската комисия, Представителството на Европейската комисия в България и Делегацията на ЕК в Сърбия и Европейската агенция за възстановяване в Сърбия.

Целите на Оперативна програма за трансгранично сътрудничество България - Сърбия 2007-2013 са: усъвършенстване на инфраструктурата, за да се създадат условия за устойчиво развитие по границата, повишаване на икономическата синергия в региона и подобряване на капацитета за съвместно използване на регионалният потенциал.

Средствата по програмата ще бъдат осигурени от Европейския фонд за регионално развитие, Инструмента за предприсъединителна помощ и 15% национално съфинансиране от двете държави.
Избираемият район от българска страна обхваща 60 общини от 6 области - Видин, Монтана, област София, Софийска област, Перник и Кюстендил.

Избираемият район от сръбска страна обхваща 36 общини от 6 области – Бор, Зайчар, Ниш, Пирот, Ябланичка и Пчинска област.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg