Обсъждаме усвояването на средствата от еврофондовете на официална среща в Италия

346
Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева заминава днес, 13 юни 2007 г. на двудневно официално посещение в Италия.

На 14 юни 2007 г. зам.-министър Янева ще се срещне със сенатор Алдо Скарабозио, президент на постоянната комисия по въпросите на индустрията, търговията и туризма в италианския Сенат. На срещата ще бъдат обсъдени теми свързани с по-ефективното усвояване на европейските фондове, което е приоритетна задача за България, както и успешното интегриране на страната ни в различните политики на Съюза.

Друг основен акцент по време на работното посещение ще бъде приемането на Европейски стратегически план за развитие на енергийните технологии, концепцията за утвърждаване лидерството на ЕС при насърчаване използването на възобновяеми енергийни източници, нискоемитиращи и енергоефективни технологии в отношенията с енергийните партньори, както страни-производителки, така и основните страни-потребители (САЩ, Китай, Индия, Япония).

В програмата на заместник-министър Анна Янева е предвидена среща и с Ема Бонино, министър на международната търговия на Италия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...