Обсъждаме в Букурещ програма за трансгранично сътрудничество 2007–2013 г.

414
Обсъждаме в Букурещ програма за трансгранично сътрудничество 2007–2013 г.

На 15 април 2008 г., вторник, в гр. Букурещ, Румъния ще се проведе първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния за периода 2007–2013 г.

В заседанието от българска страна ще участва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, а от румънска – държавният секретар в Министерството на развитието, благоустройството и жилищата в Румъния Ана Хорват. В срещата ще участва и Натали Версхелде – представител на Главна дирекция “Регионална политика” на Европейската комисия.

Разработването и изпълнението на проекти по програмата с общ бюджет 262 млн. евро ще допринесе за по-нататъшното социално-икономическо развитие на граничните райони, за екологосъобразното управление на околната среда, за опазването на културните ценности и традиции и за увеличаване възможностите за разработване и осъществяване на съвместни инициативи в граничните области.

По програмата за трансгранично сътрудничество могат да кандидатстват областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич и Разград от България, а от Румъния избираеми са: Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш и Констанца.

Приоритетните оси на програмата са достъпност, околна среда, икономическо развитие и социално сближаване и техническа помощ, като потенциални бенефициенти са общини, областни администрации, неправителствени организации, асоциации на общини, изследователски институции, междуобщински организации за сътрудничество, камари и други от граничния район.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg