Обсъждат бъдещите промени в ЗОП

361
Обсъждат бъдещите промени в ЗОП

В Министерството на финансите се проведе среща между работната група, определена да изготви спешни промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП), с представители на неправителствените организации.

На срещата присъстваха представители на: Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Асоциация „Прозрачност без граници", Център за изследване на демокрацията, Център за икономическо развитие, Българска Стопанска Камара, Националното Сдружение на общините в България, Камара на строителите, Център за социални практики. Министърът на държавната администрация и административната реформа, Николай Василев, заедно с екипа си, също взе участие в срещата.

Изложени бяха вижданията на неправителствените организации (НПО) относно развитието на системата на обществени поръчки в България.

Подчертана бе необходимостта от устойчивост в политиката на държавата, свързана със законодателството и развитие на административния капацитет на органите, които осъществяват надзор и контрол на обществените поръчки.

Изразено бе желание за по-осезаемо присъствие на представителите на неправителствените организации в хода на провеждането на процедурите с обществено значение.

Представителите на бизнеса изразиха очакванията си от промени не само в действащите правни норми, но и поемането на по-сериозен ангажимент от страна на държавата във връзка с тяхното спазване и правилно прилагане.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg