Обсъждат българо-руското икономическо сътрудничество

351
Обсъждат българо-руското икономическо сътрудничество

Днес стартира работата на XІІ сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Съпредседатели на комисията са Сергей Собянин – зам.-председател на правителството и ръководител на апарата на правителството на Руската федерация, и Петър Димитров – министър на икономиката и енергетиката на Република България. Вицепремиерът на Руската федерация Собянин е начело на руската делегация, включваща представители на различни руски държавни институции, както и представители на бизнеса, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката.

Министър-председателят Сергей Станишев, Сергей Собянин и Петър Димитров ще участват в Церемония по откриване на Руската национална изложба „Русия и България: нови перспективи на сътрудничеството“ в Интер Експо и Конгресен Център. След официалното откриване е предвидено разглеждане на експозицията на изложбата от официалните лица. Експозицията, която е първата по рода си от 15 години насам, е по повод Годината на Русия в България.

Днес започват заседанията на 9-те работни групи на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, които ще обсъждат въпроси на търговско-икономическото, инвестиционно сътрудничество, на военно-техническото сътрудничество, на научно-техническото сътрудничество, в областта на енергетиката, в областта на туризма, в областта на транспорта, в областта на строителството и регионалното развитие, в областта на селското стопанство, в областта на информационните и комуникационни технологии.

На 9 октомври ще се проведе пленарно заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Очаква се след приключването му да започне церемонията по подписването на двустранните документи за резултатите от XII-та сесия на Комисията (Протокол на дванадесетата сесия на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg