Обсъждат изграждането на Индустриална зона - Перник

440
Обсъждат изграждането на Индустриална зона - Перник

Главният секретар на БСК Петър Денев участва днес, 19 март, в обществена дискусия, посветена на бъдещото развитие на Област и Община Перник.

Дискусията се проведе в гр. Перник и бе организирана от местното административно ръководство. В нея участваха Президентът на Република България – Георги Първанов, Министърът на регионалното развитие и благоустройството – Асен Гагаузов, заместник-министърът на на околната среда и водите – Чавдар Георгиев, депутати и представители на държавни ведомства. Присъстваха представители на местния бизнес, кметове на общини, както и на областната управа и кметството в Перник.

Кметът на Перник – Росица Янакиева, представи проект за изграждане на Индустриална зона – Перник, идеята за която бе дадена преди около 6 години от местната организация на Българската стопанска камара. Бяха представени и други инвестиционни проекти на общината, насочени главно към Оперативна програма „Регионално развитие”.

В хода на дискусията се очертаха проблемите на индустриалното развитие и възможностите за по-ефективно партниране на бизнеса с администрацията. В изказването си Георги Първанов подкрепи изцяло идеите на предприемачите от Перник и особено необходимостта да се разработи дългосрочна визия за развитието на областта и общината.

Снимка: БГНЕС фото

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg