Обсъждат промени в Закона за движение по пътищата

354
Обсъждат промени в Закона за движение по пътищата

Министерският съвет ще разгледа на редовното си заседание днес промени в Закона за движение по пътищата, с които ще се облекчи административното обслужване на гражданите и бизнеса.

Предвидено е въвеждане на интернет-услуги, сред които услуги по издаване на документи за самоличност, регистрация на превозни средства и подаване на заявления до полицията за извършени престъпления, както и използване на електронно разплащане чрез интернет.

Електронните услуги включват още подаване на заявления за издаване на документ за самоличност; на дубликат на свидетелство за регистрация на пътно превозно средство при изгубване, унищожаване или кражба; за обявяване за невалиден на български документ за самоличност; подаване на заявления за издаване на удостоверения, разрешения; подаване на уведомления за различни обстоятелства по регистрация на пътно превозно средство; проверка за валидност на регистрационни табели, на свидетелство за регистрация на ППС; изпращане на съобщение до органите на полицията за извършено престъпление.

Промените засягат и измененията в Закона за българските документи за самоличност.

Предвидено е подаването на заявления за издаване на документи за самоличност да се извършва по електронен път чрез удостоверение за електронен подпис, като готовият документ се получава лично от заявителя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg