Община Карлово планира привличането на големи инвестиции в следващите години

900
Община Карлово планира привличането на големи инвестиции в следващите години

Стратегията за развитие на община Карлово за периода 2007-2013 г. предвижда привличането на солидни инвестиции и разкриването на нови работни места, съобщават от общината.

Най-голямата инвестиция - от девет милиона евро, е за създаването на Институт за традиционни български продукти. Предстои изграждането на хипермаркет в Карлово и откриването на обувен завод в село Каравелово.

Освен това се разработва проект за строежа на многофункционална спортна база в Карлово.

"Чрез бъдещата газификация на града се надяваме да станем по-привлекателни за инвеститорите", каза кметът на общината Емил Кабаиванов.

Предстои изграждането на язовир "Падеш". Така ще бъде решен проблемът с питейната вода в селата от западната част на общината, ще се подпомогнат рибовъдството и земеделското напояване, а тези селища ще преминат към екологично чисто земеделие.

В община Карлово има трайна тенденция за увеличаване на розовите насаждения. По повод на развитието на туризма намеренията на общинското ръководство са град Баня да се превърне в Национален спа-курорт, за което са необходими между 80 и 90 милиона лева инвестиции.

Основни насоки в бъдещото развитие на община Карлово са изграждането на индустриален парк на площ 700 декара, сертифицирането на отделните селища като екологично чисти и оказването на помощ от общината в научноизследователския сектор.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...