Община Видин развива 25 проекта съвместно с Delamore Owl

726
Община Видин развива 25 проекта съвместно с Delamore Owl

Кметът на Видин д-р Иван Ценов подписа в присъствието на журналисти Меморандум за заявени намерения с мистър Sanjeev Kumar, директор на мениджърския екип в Лондонския офис на финансова група „Delamore Owl”.

Подписахме този Меморандум с очакване това, което група „Delamore Owl” е постигнала като опит в други държави, да се случи и при нас, каза при представянето на международната финансова група кметът на Видин д-р Иван Ценов.

Документът предвижда съвместни дейности по 25 приоритетни проекта от стратегическия план на Община Видин, групирани в направления екология и околна среда, инфраструктура, комуникации, туризъм, социални и здравни дейности, на обща стойност приблизително 150 000 евро.

В първата приоритетна група са включени проекти за саниране на общински сгради, финализиране на дейностите по подмяна на уличното осветление във всички селища на общината с енергопестящо изграждането на постоянно депо за битови отпадъци и пречиствателна станция за град Видин, актуализация на водоснабдителната мрежа на града ВиК инсталациите в квартал „Нов път” изграждането на втори околовръстен път.

Експерти на група „Delamore Owl” ще оказват консултантска подкрепа, ще участват в доразвиване и осигуряване на финансиране и съфинансиране на местни инициативи. Листата с проекти е отворена.

През септември 2007 г. експертни групи от „Delamore Owl” Group of Companies ще се срещнат със специалисти от Община Видин, за да бъдат набелязани и предприети първите конкретни стъпки.

Финансова група „Delamore Owl” извършва независимо проучване на състоянието на икономиката в България. Видин е първият български град, към който заявяват бизнес интереси.

Финансова група „Delamore Owl” работи на три континента – Африка, Азия и Европа – и се е специализирала в оказването на съдействие при намирането на преки инвеститори, съфинасиране и разработване на местни инициативи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg