Общо 15 проекта ще се състезават за безвъзмездно финансиране от Световната банка

706
Петнадесет проекта в образованието и младежката заетост ще се състезават за безвъзмездно финансиране от Световната банка. Финалисти в инициативата "Борса за идеи" ще представят проектите си утре пред жури, което включва представители на Световна банка, министерство на образованието и бизнеса, съобщи пресцентърът на банката, цитиран от БТА.

Сред проектите, които кандидатстват за финансиране, са създаване на младежко бюро за социални услуги, практическо обучение на младежи за изготвяне на кредитен рейтинг,
насърчаване на предприемачеството сред студенти последна година и наскоро завършили специалисти чрез създаването на онлайн-инструмент за оценка и консултиране на бизнес-идеи, мърчандайзери в модерната търговия.

Началото на конкурса беше на 12 февруари 2007 г., а инициативата под надслов "Работещи идеи за работещо бъдеще" цели стимулиране на младежката заетост и насърчаване на практическата насоченост на образованието.

В определения от организаторите срок са получени 215 предложения. Общо 34 училища, училищни настоятелства и сдружения са участвали в конкурса, следвани от 26 университета и университетски сдружения от цялата страна. Около 30 предприемача също са представили своите идеи за образованието и младежката заетост.

Финалните предложения ще се оценяват по новаторството им, по качество и приложимостта, както и по това дали са осъществими в рамките на 12 месеца.

Към съществуващия награден фонд от 120 000 долара се прибавят още две нови награди. Ще бъде връчена награда за реализирането на избран иновативен образователен проект.
Ще бъде финансиран и проект за намиране на нетрадиционни подходи в стимулирането на социалното включване на младежи с неравностойно социално положение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg