Общо 150 000 лв. санкции на фирми за пътнически превоз

466
Общо 150 000 лв. санкции на фирми за пътнически превоз

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкции на обща стойност 150 000 лв. на „Лакосте” ЕООД, гр. София и ЕТ ”Димитър Тонев”, гр. Велинград, за извършени нарушения по чл. 30 и чл. 32 от ЗЗК.

Производството е образувано по молба на единствения лицензиран превозвач за района на гр. Велинград - „Чепино-Автотранспорт” ЕООД. Дружеството стопанисва и автогарата в града, съгласно договор с община Велинград.

Комисията установи, че „Лакосте” ЕООД и ЕТ ”Димитър Тонев” са извършвали превоз на пътници по маршрута „Велинград-София-Велинград” без необходимите разрешителни и без да заплащат предвидените държавни такси. Нерегламентирано са използвани леки автомобили, вместо автобуси, а часовете на тръгване съвпадат с тези на молителя. Фирмите са стопанисвали и рекламирали обект „Автогара Тонев”, който също не отговаря на законовите изисквания.

Действията на ответниците въвеждат в заблуждение клиентите на предоставяната услуга, противоречат на добросъвестната търговска практика и създават реална възможност за увреждане интересите на „Чепино-Автотранспорт” ЕООД.

КЗК постанови прекратяване на нарушенията и предварително изпълнение на решението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg