Общо 71 наши предприятия за месо и мляко одобрени за търговия с ЕС

512
На редовното си заседание Постоянния Комитет по хранителната верига и здравеопазване на животните взе решение за одобряване за свободна търговия със страните членки предложените от българските компетентни власти петнадесет предприятия от секторите месо и мляко, информират от Министерството на земеделието и горите.

С решението българските предприятия от секторите месо и мляко, официално одобрени за свободна търговия със страните -членки на ЕС стават 71 бр.

Предприятията от същите сектори, оставащи в преходен период са 585 бр.

По силата на същото решение на българските предприятия от тези сектори е даден преходен период за постигане на пълно съответствие с европейските изисквания до края на 2009г.

Българските компетентни власти имат правото на всеки два месеца да предлагат за одобрение на Постоянния Комитет нови предприятия, така че до края на преходния период всички работещи български предприятия да бъдат одобрени за свободна търговия със страните членки, а неотговарящите на изискванията да бъдат затворени.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg