Общо 74 проекта получиха заеми за над 43 млн. евро от КЛЕЕВЕИ

911
Общо 74 проекта получиха заеми за над 43 млн. евро от КЛЕЕВЕИ

До моментa седемдесет и четири проекта са финансирани чрез заеми от Кредитна линия за Енергийна Ефективност и възобновяеми енергийни източници (КЛЕЕВЕИ) на стойност над €43.4 милиона и обща сума на проектите над €70.2 милиона.

Тези проекти ще генерират годишно над 368,700 MWh електрическа енергия и над 430,400 MWh топлинна енергия, икономии на електроенергия над 58,400 MWh и на топлинна енергия над 1,610,900 GJ и около 358,500 тона намаление на емисиите на въглероден двуокис.

Най-големите проекти до момента са Енергийна ефективност в Биовет на стойност 10.7 млн. евро, както и Проект за биомаса на Хартиена Фабрика Стамболийски и МВЕЦ Инертстрой – Калето, чиято стойност е 7.5 млн. евро и 4.328 млн. евро.

Последните четири проекта, получи общо 509 хил. евро през февруари са проектите за енергийна ефективност в Ломско Пиво АД и Книжна Фабрика Искър АД, проектът за биомаса на Бул Еко Енергия ООД и проектът за вятърен генератор на Енерджи Инвест ЕАД.

До момента четиридесет кредитоискатели са получили Безвъзмездна помощ в размер на €2.489 милиона общо, осигурени от Международния Фонд Козлодуй чрез ЕБВР.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg