Обявиха 152 места на първата трудова борса за 2008 г.

806
Обявиха 152 места на първата трудова борса за 2008 г.

В първата трудова борса за 2008 г., проведена в Нова Загора, участие взеха 18 работодатели и 1 обучаваща организация. На специализираната за ромското население борса, бяха обявени 152 работни места в сферата на селското стопанство, дърводобива и дървообработването, производството на корпусна мебел и горското стопанство, информират от Агенцията по заетостта.

Най-много работни места обявиха фирмите: “Равена Лес” ООД – гр. Твърдица, „Кутра Лес” ООД, ЕТ „Диян Танев – Агроплод” гр. Нова Загора, „Маги Мебел Груп” ООД, община Нова Загора, община Твърдица и др.

Трудовата борса беше организирана от Агенцията по заетостта, Регионалната служба по заетостта Бургас и бюрото по труда в Нова Загора. Тя беше открита от г-н Николай Грозев кмет на община Нова Загора, Любомир Леонов – заместник кмет на общината и Кольо Колев – директор на Дирекция “Регионална служба по заетостта” Бургас.

Сред официалните лица бяха и представители на КНСБ и КТ «Подкрепа», директора на Дирекция Социално подпомагане, общински съветници и кметове на населении места от общините Нова Загора и Твърдица.

В борсата взеха участие над 250 безработни от региона. До края на седмицата предстоят да се проведат нови две борси: в Долни чифлик на 19 март 2008 г. (сряда), специализирана в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството и в Лом на 21.03.2008 (петък), насочена към ромското население. Борсите започват в 10.30 часа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg