Обявиха 152 места на първата трудова борса за 2008 г.

828
Обявиха 152 места на първата трудова борса за 2008 г.

В първата трудова борса за 2008 г., проведена в Нова Загора, участие взеха 18 работодатели и 1 обучаваща организация. На специализираната за ромското население борса, бяха обявени 152 работни места в сферата на селското стопанство, дърводобива и дървообработването, производството на корпусна мебел и горското стопанство, информират от Агенцията по заетостта.

Най-много работни места обявиха фирмите: “Равена Лес” ООД – гр. Твърдица, „Кутра Лес” ООД, ЕТ „Диян Танев – Агроплод” гр. Нова Загора, „Маги Мебел Груп” ООД, община Нова Загора, община Твърдица и др.

Трудовата борса беше организирана от Агенцията по заетостта, Регионалната служба по заетостта Бургас и бюрото по труда в Нова Загора. Тя беше открита от г-н Николай Грозев кмет на община Нова Загора, Любомир Леонов – заместник кмет на общината и Кольо Колев – директор на Дирекция “Регионална служба по заетостта” Бургас.

Сред официалните лица бяха и представители на КНСБ и КТ «Подкрепа», директора на Дирекция Социално подпомагане, общински съветници и кметове на населении места от общините Нова Загора и Твърдица.

В борсата взеха участие над 250 безработни от региона. До края на седмицата предстоят да се проведат нови две борси: в Долни чифлик на 19 март 2008 г. (сряда), специализирана в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството и в Лом на 21.03.2008 (петък), насочена към ромското население. Борсите започват в 10.30 часа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...