Обявиха победителите в конкурса "Нарисувай ми стена"

1569
Обявиха победителите в конкурса

Гласуването в проекта „Нарисувай ми стена“ приключи с 11 221 гласа общо, от които 7777 от БГ IP точки.

Четирите проекта, събрали най-много гласове от публиката, са: Габрово - проект „Сред съня на въображението“ на Виктория Георгиева MOUSE; Пловдив - проект „Мимикрия“ на Алекси Иванов; Пазарджик - победител е Алекси Иванов (предстои уточняване реализацията на проекта); София - проект „Вековна гора“ на Албена Цонева и Костадин Кокаланов.

Проект „Сред съня на въображението“ на Виктория Георгиева MOUSE

Гласувалите са предимно от България, но има вотове и от Германия, Холандия, Дания, Италия, Белгия, Чешка република, САЩ, Швеция, Франция, Великобритания, Албания, Македония, Австрия, Румъния, Русия, Полша, Турция, Катар и други.

34 проекта на художници от цялата страна кандидатстваха за възможността да украсят 4 знакови сгради в София, Пловдив, Пазарджик и Габрово. Партньорската инициатива е на Сдружение Трансформатори и Оргахим АД – Русе.

Проект „Вековна гора“ на Албена Цонева и Костадин Кокаланов

Платформата “Нарисувай ми стена” подкрепя реализирането на художествени решения за обществени градски пространства и интериори на обществено значими сгради в цялата страна. 

Предложенията първоначлно бяха оценени от авторитетно жури от графични дизайнери и художници, представител на Оргахим АД и представител на града/обекта/общността ползватели на конкретната сграда.

Допуснатите са стигнали до публично оценяване. Финалната дума имаше публиката чрез гласуване през сайта до 11 юни 2016 г. От едно устройство може да бъде даден само по един глас за всяко предложение във всеки град.

На победителите ще бъде връчена парична награда от 2000 лв. и ще бъдат покрити разходите за път и престой по време на реализацията на терен. 

Източник на снимките: narisuvai.bg 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg