Обявяват покани за проектни предложения по 5 трансгранични програми

421
Обявяват покани за проектни предложения по 5 трансгранични програми

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще обяви покани за набиране на предложения по Програма ФАР – Трансгранично сътрудничество и Добросъседство, Финансов меморандум 2006. Общата разполагаема сума по поканите за предложения е 26 645 000 евро, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Предложенията се набират до края на месец март 2008 г.

Максималният размер на безвъзмездната помощ от ЕС е до 90%.

Програмите за Трансгранично сътрудничество са между България и Турция, между България и Гърция и между България и Румъния, а програмите за Добросъседство са между България и Македония и между България и Сърбия.

Проектите, които ще се подкрепят, са в областта на сътрудничеството в трансграничните райони, опазване на природните ресурси, развитие на еко и селския туризъм, пречистване и управление на водните ресурси, защита и управление на околната среда. Приоритет на проектите ще бъде и подкрепата на бизнес сътрудничество, човешките ресурси и повишаване на заетостта, сътрудничество между образователни и изследователски институции, както и дейности „от хора за хора”.

Приемливи кандидати за участие в проектите са: общини, неправителствени организации, асоциации на общини, изследователски институции, междуобщински организации за сътрудничество, бизнес организации, камари и други от граничните региони.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg