Обявяват търг за обновяване на пътната инфраструктура в региони, благоприятни за туризъм

477
Обявяват търг за обновяване на пътната инфраструктура в региони, благоприятни за туризъм

Изпълнителна агенция “Програма ФАР” към МРРБ обявява два търга за набиране на оферти за обновяване на ВиК и на пътната инфраструктура в райони с потенциал за развитие на туризма.

Търгът за рехабилитация, реконструкция и ново строителство на ВиК мрежите е по Финансов меморандум 2005 “Икономическо и социално сближаване", информират от министерството.

Проектът предвижда чрез рехабилитацията на водопроводните и канализационните мрежи да се редуцират загубите на вода и да се свържат отпадъчните води със съответните пречиствателни станции за отпадъчни води. Предвижда се замяна на сега съществуващите тръби с по-широки, ново строителство на допълнителни водоизточници и резервоари с цел да се осигури необходимото количество вода и съответното налягане в мрежата.

Проектът е разделен на 10 лота. В ЛОТ 1 влизат общините Симитли и Бобошево, в ЛОТ 2 – Разлог, Банско и Гоце Делчев, в ЛОТ 3 – Смолян и Доспат, в ЛОТ 4 – Севлиево и Дряново, в ЛОТ 5 – Годеч и Вършец, в ЛОТ 6 – Царево, в ЛОТ 7 Велико Търново и Елена, в ЛОТ 8 – община Жеравна, в ЛОТ 9 – общините Бяла и Долни Чифлик и в ЛОТ 10 – Каварна и Балчик.

Общата сума за строителството по фиша на проекта е 10,8 млн. евро, от които 8,1 млн.евро са по програма ФАР.

Крайния срок за подаване на офертите в МРРБ по този проект е 18 септември 2007 г.
Търгът за строителството, рехабилитацията и реконструкцията на пътища в райони с потенциал за развитие на туризма в България включва 12 лота. Те включват съответно общините Брезник, ЛОТ 2 – Самоков и Костенец, Велинград в ЛОТ 3, ЛОТ 4 – Рила, Симитли и Банско, ЛОТ 5 - Сандански, ЛОТ 6 - Панагюрище, ЛОТ 7 - Смолян и Чепеларе, ЛОТ 8 - Доспат и Девин, ЛОТ 9 - Тетевен и Троян, ЛОТ 10 - Стара Загора и Дряново, ЛОТ 11- Велики Преслав и ЛОТ 12 –Каварна и Балчик. Стойността на строителството според проектния фиш е 10,8 млн. евро, от които 8,1 млн. евро са по програма ФАР.

Оферти за този търг се приемат до 19 септември 2007 г. в МРРБ. Предстои обявяването на други два търга за избор на строителен надзор по изпълнението на двата проекта. Подробна информация за двата обявени търга е публикувана на интерент страницата на МРРБ – www.mrrb.government.bg.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg