Обзавеждането в България, Литва и Македония - най-евтино сред 33 европейски държави

417
Обзавеждането в България, Литва и Македония излиза най-евтино сред общо 33 европейски държави. По-ниски са само цените в Латвия и Румъния, като в Румъния са със 144 на сто по-ниски спрямо Великобритания и Италия - лидери в цените за обзавеждане.

България, Литва и Македония се нареждат на 22-ро място от общо 24 места по индекс на относителните равнища на цените за обзавеждане според проучване за 2005 г. на базата паритетите на покупателната способност в 33 европейски страни-участнички в Програмата за европейски сравнения.

Националният статистически институт разпространи проучването днес. На последно място е Румъния, а на предпоследно Латвия.

В България разходите за обзавеждане са 64 на сто от средноевропейското равнище на разходи, а в Румъния - 47 на сто. Средните разходи за мебели общо за 33-те страни са 2,5 на сто от общите разходи на домакинствата.

Наблюдението обхваща около 140 продукта - кухненски мебели, спални и други мебели и обзавеждане. Обзавеждането е разделено на 3 нива: "установени марки", "добре известна марка" и "немаркови".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg