Очаква се бум на енергийния бизнес в България

353
Очаква се бум на енергийния бизнес в България

“Много работа ще има за бизнес в България в посока на използване на енергия от възобновяеми и алтернативни източници и биогорива. Бумът на тази дейност и благоприятните перспективи ще са в следващите 10-15 години”, заяви Костадинка Димитрова от Министерството на икономиката и енергетиката по време на семинара “Европейските структурни фондове и устойчивото развитие на територията: предприятия, институции и общини - заедно в дейността по околна среда и енергетика”. Той бе организиран от Италианска търговска камара в България и Министерство на икономическото развитие на Италия в рамките на Международния технически панаир в Пловдив.

Костадинка Димитрова представи новия закон за енергийна ефективност, чиито основни цели са да повиши конкурентоспособността на икономиката ни, да подобри сигурността на енергийните доставки, да повиши енергийната ефективност, да допринесе за опазване на околната среда, а също - да въведе доброволни споразумения за предоставяне на енергоефективни услуги.

“България е част от Европа, част от нейната енергийна политика и трябва да сме конкурентоспособни, като го направим по-най-добрия начин”, завърши своето експозе Димитрова.

България е партньор, с който можем да сътрудничи ползотворно, смята Диего Санти, представител на ENEA – Институция за нови технологии, енергия и околна среда. ENEA участва в 80 проекта и е заинтересована от коопериране на своята дейност в сферата на енергетиката и околната среда, добави той. Организацията участва в общи инициативи с фирми от Европейския съюз, презентира иновации на стартиращи предприятия, създава консултативни центрове, управлява научни и демонстративни проекти, както и финансиране на проекти от Европейския съюз.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...