Очакват над 53 млн. лв. приходи във фонда за покриване на разходите за приватизация за 2007 г.

327

Правителството утвърди приходната и разходната част на фонда за покриване на разходите за приватизация за 2007 г. към Агенцията за приватизация, съобщи правителствената информационна служба. Очакваните приходи във фонда са 53 003 200 лв., а заложените разходи - 19 320 000 лева.

Основната част от разходите - близо 14.4 млн. лв., са за консултантски услуги и посредничество. Те са свързани с извършването на експертни дейности и задачи по подготовката за приватизация и осъществяване на приватизационния процес.

Паричните постъпления от приватизация на държавното участие в капитала на търговските дружества, както и на обособените части от имуществото на едноличните търговски дружества с държавно участие в капитала, се внасят в специална бюджетна сметка, която се управлява от министъра на финансите.

Средствата по нея се разпределят по следния начин: 90 на сто са за централния републикански бюджет, а 10 на сто са за попълване на фонда за покриване на разходите за приватизация.

Във фонда се внасят и средства от постъпления от дейности, съпътстващи приватизационния процес, като приходи от продажби на меморандуми, тръжна и конкурсна документация и задържани депозити като санкция за несключени договори при участие в търг или конкурс, които се очаква да са 6 017 000 лева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg