"Одесос хотели” АД спечели търга за почивната база на МДААР в Банско за 13 600 лв. без ДДС

808
"Одесос хотели” АД спечели публичния търг за отдаване под наем за срок от 10 години на почивната база на МДААР в Банско с предложена цена от 13 600 лв. без ДДС. Другият участник в търга беше “Дафна ДK” ООД.

Стартовата цена, от която започна наддаването, беше 12 100 лв. без ДДС със стъпка за наддаване 500 лв. "Одесос хотели" АД ще има ангажимент да направи инвестиции най-малко за 150 000 лв. през първите пет години от срока на договора.

И двамата участници отговаряха на изискванията да са търговски дружества с основна дейност хотелиерство и ресторантьорство, да притежават обекти с леглови фонд не по-малък от 100 легла през последните две години, да имат общ годишен оборот не по-малък от 750 000 лв. за всяка от последните две календарни години.

Станцията в Банско представлява хотелски блок с разгъната застроена площ 2558.08 кв.м, кухня със столова с разгъната застроена площ 630.48 кв.м, кафе-бар и плувен басейн с разгъната застроена площ 2140.04 кв.м и гаражи с разгъната застроена площ 264.75 кв.м.

Според процедурата предстои подписване на заповед от министъра на държавната админситрация и административната реформа, която се изпраща до участниците, като всеки от тях разполага с 14 дни за обжалване на заповедта. След изтичането на този срок се подписва договор с дружеството, спечелило търга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg