Около 47 млн. евро ще бъдат вложени за подобряване на водния цикъл в Русе

400

Около 47 млн. евро ще бъдат вложени за подобряване на водоснабдяването, канализацията и пречистването в Русе. Това каза днес зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски при подписването на договора за доставка на оборудване за модернизиране на помпени станции за питейни води в града.

В следващите седмици ще бъдат подписани договорите и за останалите компоненти от “Интегриран воден проект за град Русе”, каза още зам.-министър Михалевски. Проектът включва реконструкция на вътрешната водопроводна и канализационна мрежа, проектиране и изграждане на пречиствателната станция за отпадни води.

Финансирането е осигурено от Програма ИСПА на ЕС, от Европейската банка за възстановяване и развитие и от бюджета на България.

Договорът за доставка на оборудване за модернизация на помпените станции е на стойност 1 119 928,42 евро. Срокът за неговото изпълнение е една година. През това време ще бъдат инсталирани 14 помпи за три помпени станции и 10 помпени групи с регулиране на честотата, предназначени за многоетажни сгради и за подмяна на 10 напорни помпени станции. Изпълнител е немската компания WILO AG.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg