ОПАК финансира 89 проекта на НПО и 14 проекта на конкретни бенефициенти

323
ОПАК финансира 89 проекта на НПО и 14 проекта на конкретни бенефициенти

89 са новите проекти от структурите на гражданското общество, одобрени за финансиране по Оперативната програма “Административен капацитет” (ОПАК). Безвъзмездна финансова помощ ще получат и 14 проекта на конкретни бенефициенти.

Средствата се предоставят от Европейския социален фонд (85%) и от националния бюджет (15%).

На официална церемония в хотел “Шератон” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев обяви резултатите от работата на оценителните комисии по процедурите от месец март и връчи почетни грамоти на първите три организации, получили най-голям брой точки.

Приветствие към гостите на събитието отправи и министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

На 11 март 2008 г. Управляващият орган на ОПАК стартира осем нови процедури на обща стойност 55 млн. лв. Две от процедурите бяха насочени към структурите на гражданското общество. По останалите шест можеха да кандидатстват с проекти конкретните бенефициенти по програмата.

По двете процедури за СГО на обща стойност 25 млн. лв. до изтичането на крайния срок бяха подадени 591 проектни предложения. Общата стойност на одобрените 89 проекта е 23 320 273.96 лв. 42 организации (т.е. над 47% от всички кандидати), които са участвали в предходната процедура и проектът им не е бил одобрен, са настоящи бенефициенти по процедурите от март.

По шестте процедури за конкретни бенефициенти от март бяха предвидени за договаряне 30 млн. лв. Подадени бяха 17 проектни предложения, от които финансиране ще получат 14 проекта на обща стойност 15 837 930.18 лв.

Бенефициенти са: Министерският съвет (със 7 проекта), и с по един проект съответно – Министерството на финансите, Комисията за защита на конкуренцията, Агенцията по обществени поръчки, Омбудсманът на Република България, Центърът за преводи и редакции, БАН – Институт за правни науки и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.

Източник:БГНЕС, Снимка:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg