Опашки за прехвърляне на лихвоточки

942
Опашки за прехвърляне на лихвоточки

Продължават опашките от притежатели на лихвоточки пред единствения клон в София, в който се съхранява архивът и който може да ги обслужи. Срокът за прехвърляне на лихвоточки на роднини е до 21 май и все още не е удължен от парламента.

Хората вече не спят пред единствения банков клон, в който могат да получат книжките си за прехвърлените лихвоточки. Въпреки това тук, на ул. "Вардар", бл. 20 от 3 сутринта има чакащи да се запишат в списъка.

Тази сутрин той преля 1500 души. Парадоксът е, че срокът за прехвърляне на лихвоточките на роднини е до 21 май, четвъртък, а в списъка на чакащите има записани за следващия петък.


Хората недоволстват и заради това, че преди години са дали влоговете си на държавата, без да й определят срок, а сега тя поставя срокове, в които те не могат да се вместят.

Ако успеят да минат през банката и общината, до пет години притежателите на жилищно спестовни влогове трябва да си купят жилище или да се включат в строителство. Едва тогава ще имат право да вземат парите си, които в повечето случаи са от 2 до 6 хил. лв.

Източник: bТВ

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg