Оперативна програма "Регионално развитие" разполага с 1.6 млрд. евро

334
Оперативна програма

Оперативната програма "Регионално развитие" разполага с 1.6 милиарда евро, като 90 на сто от финансовия ресурс е насочен към общините, съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев на среща с предприемачи в Добрич днес.

Той коментира, че от петте приоритета в програмата най-много средства ще бъдат заделени за устойчиво интегрирано градско развитие. Мярката засяга 86 общини, които заемат 13 на сто от територията на страната и в тях живеят 56 на сто от българското население. Целта е да бъде подобрена жизнената и бизнес средата в тези големи общини, които да изиграят ролята на "локомотив" за развитието на регионите, обясни Рогачев.

По думите му дейностите по друг приоритет - създаване на регионални и местни мрежи, ще се реализират в малките общини, които нямат директна връзка с големите градски центрове.

Калин Рогачев коментира, че оперативната програма осигурява достатъчно много средства и от общините и бъдещите местни власти зависи да бъдат подготвени ефективни проекти за усвояване на ресурса.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството заяви своята подкрепа за кандидата за кмет на Добрич Енчо Малев, издигнат от коалицията "Обединена десница за град Добрич".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg