Опитът ни в публично-частните партньорства обсъждаха на форум във Видин

420
Опитът ни в публично-частните партньорства обсъждаха на форум във Видин

Днес, 13 ноември 2007 г., във Видин се проведе семинар на тема „Модели и стратегии за публично-частното партньорство: опитът на Италия и България”. Форумът се организира съвместно от Министерството на финансите на Р България и Министерството на икономиката и развитието на Р Италия.

Лекторите запознаха представителите на местната власт от Северозападен район на планиране с добрите практики и възможностите, които предоставя публично-частното партньорство (ПЧП), с правната и институционална рамка, както и с възможните инициативи на местно ниво.

Експертите от дирекция „Управление на средствата от ЕС” в Министерството на финансите запознаха участниците в семинара с възможностите за използването на схеми на публично-частното партньорство в процеса на усвояването на средствата от Структурните фондове и в работата по Оперативните програми на Европейския съюз.

Добринка Кръстева, началник на отдел „Стратегически инвестиции”, представи възможните алтернативи за изграждане на инфраструктура и предоставяне на публични услуги от различни източници на финансиране.

Разгледан беше напредъкът по подготовката и изпълнението на проектите, финансирани от предприсъединителните програми и Структурните инструменти. От страна на Министерство на финансите на България и Министерство на икономическото развитие на Италия бяха представени конкретни финансови модели за осъществяване на проекти чрез ПЧП. Бяха направени детайлни презентации на проекти за изграждане на интермодален терминал и болница в Италия чрез ПЧП.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg