Орешарски обсъжда Лисабонската стратегия на заседание на ЕКОФИН в Брюксел

322
Орешарски обсъжда Лисабонската стратегия на заседание на ЕКОФИН в Брюксел

Министърът на финансите Пламен Орешарски заминава за Брюксел, Белгия, където утре, 13.11.2007 г., ще вземе участие в поредното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН).

Срещата на Съвета ще се проведе под председателството на Португалия. Очаква се министрите на финансите да приемат Заключения на Съвета по отношение на новия тригодишен цикъл на Лисабонската стратегия и по Доклада за състоянието на статистиката в Съюза през 2007 г. Министрите ще обсъдят процеса на глобализация в аспекта на миграция на работната сила, както и финансовите аспекти на проекта за Сателитна система за глобална навигация (Галилео).

По отношение на данъчното облагане министрите ще обсъдят възможността за създаване на общ подход по отношение на намалените ставки на данъка върху добавената стойност. Предвижда се и дебат по правния пакет за ДДС.

Министрите ще се опитат да постигнат политическо съгласие по останалите спорни моменти в областта на екологичното данъчно облагане и по-конкретно по облагането на пътническите автомобили.

На заседанието Комисията и Европейската сметна палата ще представят годишен доклад за финансова година 2006.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg