Организации от България, Гърция и Италия стимулират икономическите отношения

412
Организации от България, Гърция и Италия стимулират икономическите отношения

Български, италиански и гръцки бизнес организации ще си сътрудничат за подобряване на търговско-икономическите отношения между фирми от трите държави, съобщиха от Българската стопанска камара (БСК). За целта днес беше подписано споразумение за партньорство между Търговската камара на Айтолокарнания (Гърция), Търговската камара на Деспотия (Гърция), Търговската камара на Йоанина (Гърция), Търговската камара на Бриндизи (Италия) и Българската стопанска камара.

Документът предвижда сътрудничество с цел подкрепа и разширяване на връзките между подписалите се представителни бизнес организации в България, Гърция и Италия. Страните се задължават да подпомагат малките и средните предприятия в трите държави, като ги снабдяват с информация и им осигуряват съответните услуги за започване и развитие на търговска дейност.

Страните по договора изразяват намерение да си сътрудничат за постигането на цели като подкрепа на традиционното местно производство, осигуряване на конкурентни условия за развитие, насочване на усилията на млади хора към предприемаческа дейност, насърчаване на трансграничните търговски връзки.

Предвижда се да бъде създадена мрежа за международно сътрудничество между агенции, личности и организации от трите държави с цел стимулиране на икономиката.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...