Организират конференция за качеството на публичните политики

363
Организират конференция за качеството на публичните политики

Днес от 10.00 часа в зала „Александър” на хотел “Radisson” в София ще се проведе международна конференция на тема: “Качество на публичните политики”.

Конференцията е организирана от Институт “Отворено общество”, съвместно с Българска социологическа асоциация, информира БГНЕС. На нея ще бъде обсъдено състоянието на публичните политики у нас в две основни сфери: пазара на труда и интеграцията на малцинствата.

Учени и изследователи, заедно с представители на държавната администрация, ще дефинират и обсъждат актуални проблеми, форми и механизми за изработване на качествени публични политики с активното участие на академичната общност.

Ще се говори за недекларирания труд и измерването на скритата икономика, формиране и осъществяване на образователна политика по интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, влиянието на регулацията и конкуренцията върху публичните политики.

Ще бъде представен международният опит по отношение на публичните политики и оценката на тяхната ефективност. Ще се обсъждат начини за постигане на по-добра координация между различните партньори при създаване и осъществяване на политиките, засягащи пазара на труда и интеграцията на малцинствата в българското общество.

В конференцията ще участват социолози и изследователи от България и чужбина, експерти от Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерство на финансите, неправителствени организации и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg