Организират конференция за развитие на крайречните зони

345
Организират конференция за развитие на крайречните зони

Днес и утре в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще участва в конференцията “Устойчиво развитие на крайречните зони”.

По време на първата сесия ще бъдат представени политиките на холандските, българските и румънските власти за устойчивото развитие на крайречните зони. Министър Гагаузов ще представи политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за устойчиво развитие на българското дунавско крайбрежие, междурегионално и трансгранично сътрудничество между България и Румъния.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова ще представи, по време на втората сесия “Устойчиво развитие на европейските речни зони – икономически и социален профил на холандски, румънски и български общини и дейността им в сферата на териториалното сътрудничество”, работата на министерството в областта на Оперативна програма “Регионално развитие” 2008-2013 г., както и възможностите пред местните власти от крайдунавския регион.

На семинара ще бъде представена българо – холандската обмяна на опит и знания в областта на устойчивото развитие на крайречните зони – запознаване с холандския опит и възможности за неговото прилагане, в съответствие с българските практики.

Конференцията “Устойчиво развитие на крайречните зони” е част от проект “Междуправителствена обмяна на опит и знания в областта на устойчивото развитие на крайречните зони на Холандия и Дунавското крайбрежие на България”, иницииран и организиран от Министерството на жилищното строителство, пространственото планиране и околната среда на Холандия със съдействието на Министерския съвет, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Асоциацията на Дунавските общини и Националното сдружение на общините в Република България.

В конференцията ще участват и експерти от МРРБ, Министерството на жилищното строителство, пространственото планиране и околната среда на Холандия, Министерството на развитието, благоустройството и жилищното строителство на Румъния, представители на Европейската комисия и кметове.

Снимка: Община Русе

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg