Организират кръгла маса “Да върнем емигрантите в България”

466
Организират кръгла маса “Да върнем емигрантите в България”

Кръгла маса на тема “Да върнем емигрантите в България” ще проведат днес в Министерството на труда и социалната политика. Организатори на дискусията са списание „Човешки ресурси”, Фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията” и Съюзът за стопанска инициатива със съдействието на МТСП.

Недостигът на работна сила, емиграцията и вътрешна миграция на населението, ролята на бизнеса и образователните структури за завръщане на емигрантите в България ще бъдат сред обсъжданите теми.

За участие в кръглата маса са поканени представители на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Държавната агенция за българите в чужбина, работодателски организации, синдикати и учени.

На дискусията ще присъстват и завърнали се от чужбина българи.

Изводите от кръглата маса ще бъдат предоставени на Народното събрание, Министерския съвет, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, работодатели и синдикати.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg