Организират кръгла маса “Образование и бизнес – успешна икономика”

457
Организират кръгла маса “Образование и бизнес – успешна икономика”

Българската търговско-промишлена палата и “Меридиан 22” ООД са организаторите на 11-о международно изложение “Образование” и съпровождащата го кръгла маса “Образование и бизнес – успешна икономика”, която ще се проведе на днес в НДК.

Идеята за организирането на кръглата маса по време на най-голямото изложение за образование е да се обсъдят по-обстойно проблемите между образованието и бизнеса. За целта БТПП проведе анкета сред членовете си, които са от различни браншове на българската икономика, за набиране на достоверна и представителна информация за дейностите и референтните пресечни точки на двете системи, както и качеството и реализация на младите хора.

На кръглата маса, освен представители на бизнеса, са поканени ректорите на висшите учебни заведения и директорите на професионалните гимназии и колежи, които ще дадат своите предложения за промени в Закона за висшето образование и в Закона за професионалното образование и обучение.

Обобщените резултати от дискусията ще се внесат в Народното събрание и Министерство на образованието и науката.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg