Организират международна кампания в защита на сестрите ни в Либия

239
Асоциацията „Заедно срещу смъртното наказание” ще организира международна кампания в защита на Валентина, Валя, Кристияна, Нася, Снежана и палестинеца Ашраф, съобщи генералният й представител Мишел Тоб, цитиран от МС.

Процесът срещу българските медицински сестри в Либия засяга основни принципи на цивилизацията и на Европейския съюз. Това заяви министър-председателят Сергей Станишев на среща с генералния представител и говорител на асоциацията „Заедно срещу смъртното наказание” Мишел Тоб, който е в България по покана на националния омбудсман Гиньо Ганев. Визитата му е посветена на защитата на българските медицински сестри и палестинския лекар, осъдени на смърт в Либия.

Мишел Тоб информира премиера за намерението на асоциацията да проведе координирана кампания на всички организации, ангажирани с каузата на българските медицински сестри и палестинския лекар. Той съобщи, че в края на март ще има мащабна среща на хора и организации, свързани с осъществяването на кампания в защита на българките и палестинеца. Тя ще цели създаването на секретариат, който да провежда ежедневната работа по кампанията, както в Европа, така и в Магреба.

Министър-председателят Сергей Станишев изказа готовността на страната ни да вземе участие в реализиране на мероприятията и решенията, взети на Третия Световен конгрес срещу смъртното наказание, проведен между 1-ви и 3-ти февруари 2007 г., в който страната участва чрез националния омбудсман Гиньо Ганев.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg