Организират за пети път образователната програма "Небанков финансов сектор в България"

506

За пети път Комисията за финансов надзор, Министерството на образованието и науката и фондация Атанас Буров организират поредното издание на образователната програма "Небанков финансов сектор в България" (1-6 април 2007 г.) за учениците от професионалните гимназии по икономика в страната.

Петото издание на образователната програма се провежда в Центъра за квалификация на ГДД в гр. Банкя, като участие ще вземат близо 30 ученици и учители от 21 професионални гимназии с икономически профил от цялата страна. Програмата ще бъде официално открита на 2 април 2007 г. от 10.30 ч. от председателя на КФН Апостол Апостолов.

Обучението има теоретична и практическа насоченост. По време на лекциите участниците ще се запознаят с принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазар.

Практическата част включва посещения и занимания в Комисията за финансов надзор, БФБ-София, Елана Трейдинг, Сомони Файненшъл Брокеридж, ПОК Доверие, ЗПАД Алианц”България, Български здравноосигурителен фонд АД, както и във вестник Дневник, медиен партньор на събитието. По този начин учениците ще получат преки впечатления за това как работи “бизнеса”.

Комисията за финансов надзор като институция, регулираща небанковия финансов сектор в страната, счита за приоритетна дейността си, насочена към повишаване на финансовата култура на широката публика и бъдещите инвеститори.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg