Осемнайсет млн. евро са предвидени за изграждане на 16 индустриални зони в България

422

Осемнайсет милиона евро са предвидени по една от програмите ФАР за изграждане на 16 индустриални зони в България, каза в Силистра министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, който заедно със заместник-министъра на околната среда и водите Чавдар Георгиев направи първа копка на индустриален парк - инвестиция на "Бросс Холдинг" АД .

Министър Петър Димитров не скри, че европейските средства не са достатъчни, тъй като от страната са подадени 88 проекта за индустриални зони. Той съобщи, че неодобрените проекти ще бъдат включени в програмата за регионално развитие. Министър Димитров заяви, че кадровият потенциал в големите индустриални центрове се изчерпва и оцени положително решението на "Бросс Холдинг" АД да осъществи проекта си в район с неизползван докрай кадрови потенциал.

За изграждането на парка "Бросс Хординг"АД инвестира над 20 милиона лева, които ще бъдат усвоени за три години. Предвижда се да се открият повече от 200 нови работни места. Проектът ще бъде осъществен на собствена площадка на дружеството с площ 70 декара, която се намира в индустриалната зона на Силистра - на 2 километра западно от града.

В индустриалния парк ще се произвеждат строителни уплътнители и водобазирани дисперсии, ще се изгради пристанищен комплекс, ще се извършват логистика, преопаковане, разфасоване и складиране на течни продукти, насипни и опаковани товари, като над 80 на сто от продукцията ще е за износ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...