Още 120 млн. лв. за автомагистралите „Марица”, „Тракия” и „Хемус”

546
Още 120 млн. лв. за автомагистралите „Марица”, „Тракия” и „Хемус”

Правителството осигурява 120 млн. лв. за изграждането на участъци от автомагистралите „Марица”, „Тракия”, „Хемус” и Южната дъга на Софийския околовръстен път.

Осигуреният финансов ресурс е за сметка на очаквани икономии на разходите и/или преизпълнение на приходите в републиканския бюджет за 2008 г.

Предоставените средства ще бъдат използвани за изграждането на 25 км от автомагистрала „Тракия” – участъкът Стара Загора - Карнобат; въвеждането в експлоатация на 4 км от „Марица” – Свиленград - Капитан Андреево; продължаване строителните работи на 10-километровия участък Любимец - Ново село – извършване на хидроложки проучвания; завършване на пътен възел „Коритна” на автомагистрала „Хемус” и стартиране на строителните работи на участък от 13 км, както и продължаване на строителните дейности на Софийския околовръстен път-южна дъга.

С осигуреното финансиране ще бъдат извършени и археологически проучвания по трасетата на автомагистралите „Тракия” и „Марица” и първокласния път Кърджали — Джебел - Подкова и ще бъдат обезщетени собствениците на отчуждени с решения на Министерския съвет имоти, засегнати от изграждането на национални инфраструктурни обекти.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg