От 28 март стартира второто издание на Форум МТМ

275

От 28 март до 1 април 2007 г. в Интер Експо и Конгресен Център - София ще се състои второто издание на Форум МТМ – специализирана изложба и научно-практическа конференция за машини, технологии и материали.

Проявата отново се организира под патронажа на министъра на икономиката и енергетиката и по инициатива на Българската стопанска камара (БСК), Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС) и Агенция Булгарреклама.

Форум МТМ за втори пореден път ще бъде открит с Ден на българската индустрия – представители на организациите инициатори ще представят позициите си по актуални проблеми за развитието на българската промишленост.

На Форум МТМ 2006 бяха направени констатации за ниските показатели на българската икономика, бяха анализирани пречките за успешното участие на България в европейското иновационно пространство, но и стана ясно, че машиностроенето е един от най-бързо развиващите се браншове на икономиката ни. Отрасълът излиза от кризата, в която се намираше допреди няколко години и набира скорост – за 2005 г. Продукцията се равнява на 3,9 млрд. лв., като 80% от нея са предназначени за износ, а 60% са за страните от Европейския съюз.

В рамките на научно-практическата конференция ще се проведат редица семинари, симпозиуми, кръгли маси и фирмени презентации, а в изложбените зали на Интер Експо и Конгресен Център производители, доставчици и вносители ще имат възможност да покажат нови решения в областта на машиностроенето, да създадат бизнес контакти с нови клиенти, да представят съвременни тенденции и свои бъдещи проекти в този отрасъл пред висококвалифицирана и специализирана публика.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg