От Barclays Capital искат партньорства във водния сектор

312
От Barclays Capital искат партньорства във водния сектор

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски се срещна днес, 19 март 2007 г., с представители на "Barclays Capital". На срещата със зам.-министър Михалевски от страна на “Barclays Capital” присъстваха Марчин Бурда – директор за Централна и Източна Европа и Илиян Петров – експерт за България и Македония.

 

Английската инвестиционна група бе запозната с възможностите за сътрудничество в областта на пътния и водния сектор, като зам.-министър Михалевски очерта инвестиционните нужди в тази област и подчерта, че се подготвя проект на Закон за водоснабдяване и канализация, който ще определи собствеността в сектора (публично-държавна и публична общинска собственост).

 

Директорът за Централна и Източна Европа на “Barclays Capital” предложи съдействие при изготвянето на финансови схеми за български ВиК дружества. Зам.-министър Михалевски изрази мнение, че изготвянето на такива схеми ще благоприятства развитието на публично-частните партньорства във водния сектор.

 

Страните се договориха “Barclays Capital” да изпратят Писмо за намерение за изготвяне на няколко сравнителни финансови модела за конкретни ВиК дружества въз основа на информация от МРРБ, относно най-големите области в България и ВиК дружествата на тяхна територия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...