От днес се разхлабват част от противоепидемичните мерки у нас

1390
От днес се разхлабват част от противоепидемичните мерки у нас

© Pixabay

От днес се разхлабват част от противоепидемичните мерки в страната. Това стана възможно със заповед на министъра на здравеопазването.

Разрешават се присъствени приравнителни изпити при преместване на ученик и изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25% отсъствия по даден предмет. 

От днес могат да се полагат и изпити за определяне на годишна оценка за ученик в самостоятелна или задочна форма на обучение, държавни изпити за придобиване на степен на професионална квалификация по теория и практика, индивидуални дейности, в това число писмени или практически изпитвания за текуща оценка при невъзможност за провеждане в електронна среда, индивидуални практически часове в предприятие или на територията на дадено училище, областни или общински кръгове на олимпиади, когато не могат да се организират онлайн.


Във висшите училища вече са разрешени държавните изпити и защити на дипломни работи.

Разрешават се и практически обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти, както и семестриални изпити, които включват практическа част  и не могат да се проведат в електронна среда.

Възстановяват се плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове.

Всички дейности трябва да се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки.

 

Българският бизнес

Всичко по темата Коронавирусът COVID-19

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg