От ЕБВР ни представиха бъдеща стратегия за периода 2008-2009 г.

379
Бъдещата стратегия на Европейската банка за възстановяване и развитие за дейност в България в периода 2008-2009 г. представи пред министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров Оливие Декам, директор в ЕБВР за ЮИЕ, Централна Азия и Кавказкия регион. В срещата днес, 19 септември 2007 г., участваха и зам.-министър Анна Янева, и Джеймс Хислоп, директор в ЕБВР за България и др.

Министър Димитров и гостите взаимно се увериха в желанието си за запазване на отличните отношения между България и ЕБВР в името на икономическия просперитет на страната, развитие на бизнеса и бързо догонване на европейските стандарти.

Стратегията на Банката, която ще бъде окончателно уточнена и подписана през декември т. г., след одобрение от българското правителство, запазва досегашните приоритети за действие на Банката в България: развитие на частния бизнес с акцент - МСП, регионално развитие и подкрепа на общините, инфраструктурни проекти и енергетика с акцент - ВЕИ.

В разговора министър Димитров подчерта особената важност на подкрепата на ЕБВР за развитието на частния сектор, както и приоритетите, свързани с развитие на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници. Като изключително важна определи той подкрепата за повишаване експортния потенциал на българските производители, за развитие на общините в инфрструктурни проекти на принципа на публично-частното партньорство, което също е част от приоритетните области на действие на ЕБВР в страната, информират от министерството.

Министър Димитров и представителите на ЕБВР обсъдиха някои актуални теми от икономическото развитие на България, както и приоритетите на правителството в тази сфера.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg