От EВН България отчитат нормализиране на ситуацията

610
От EВН България отчитат нормализиране на ситуацията

Възникналата усложнена ситуация с електрозахранването на територията на ЕВН България Електроразпределение АД вследствие на усложнената метеорологична обстановка постепенно се преодолява. В редица области и общини вече няма затруднения с електрозахранването, съобщиха за Profit.bg от компанията.

В резултат на влошената обстановка без електричество бяха около 130 селища на цялата територия на захранване oт ЕВН България, като по данни на дружеството ситуацията е овладяна. Селищата, които имаха нарушено електроснабдяване, бяха намалени до 18 в сутрешните часове на днешния ден, основно в Област Кърджали и отчасти в района на Смолян и близо до Бургас.

Към 11.00 ч. на 21 декември 2009 г. без електрозахранване поради лоши метеорологични условия остават селата Русокастро и Желязово в Област Бургас. Също две села в Област Смолян - Мугла и Кремене - към момента все още също са без електричество.

На територията на Област Кърджали към този момент има 6 селища, които са с нарушено електрозахранване.

Допълнителен проблем на места е труднодостъпният район и придвижването на аварийните екипи е силно затруднено.

За по-бързото справяне със ситуацията дружеството мобилизира допълнителен брой аварийни групи. Повече от 80 дежурни екипи работеха по нормализиране на схемата на захранване. Към момента в засегнатите райони работят около 40 групи.

Работи се непрекъснато, независимо от тежките метеорологични условия с цел максимално бързо да се възстанови нормалното електрозахранване на цялата територия на дружеството, посочват от дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg