От ГЕРБ се нахвърлят върху Емел Етем заради наводненията

326
От ГЕРБ се нахвърлят върху Емел Етем заради наводненията

От централата на ГЕРБ разпространиха изявление, в което се обвинява министър Емел Етем за последните наводнения в България.

Наводненията, трагедията на хората в областите Пловдив и Пазарджик и причинените им материални и емоционални щети, доказват още веднъж престъпното бездействие и неспособността на министър Емел Етем и служителите в подопечното й министерство да изпълняват служебните си задължения, заявяват от партията на Борисов.

Партия ГЕРБ не оспорва професионализма и ролята на служителите в Гражданска защита, пожарната и общинските щабове и комисии, но защо се допуска от общо 280 къщи в едно българско село 180 да бъдат наводнени?
Не е ли задължение на министерството да предотвратява бедствията и авариите, а не само да реагира постфактум, след като те вече са се случили, питат хората на Борисов.

Те настояват министър Етем да отговори защо след като още в края на м. август 2005 г. на МДПБА е предложено да създаде работна група и планово задание за обследване на проблемите и причините за наводненията от лятото на същата година, все още нищо не е направено.

Информирано ли е министерството за състоянието и проблемите на хидротехническите съоръжения от национално ниво - язовири и съоръжения, поддържани от Напоителни системи - АД и Министерство на икономиката и енергетиката, за състоянието на микроязовирите, собственост на общини и частни юридически лица, за състоянието, проблемите и поддържането на хидротехническите съоръжения - диги, отводнителни канали, на инженерните съоръжения на пътната и железопътната инфраструктура - подпорни стени и мостове, на реките и речните корита в населени места и извън тях, има ли система за ранно предупреждение на населението при бедствия и аварии, как работи тя и, ако няма, защо не е изградена, питат още от ГЕРБ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg