От май елразпределителните дружества на CEZ ще работят с еднаква организационна структура

533
От май елразпределителните дружества на CEZ ще работят с еднаква организационна структура

Oт началото на май трите електроразпределителни дружества с мажоритарен собственик ЧЕЗ Груп (Електроразпределение Столично; Електроразпределение София област и електроразпределение Плевен) ще заработят с еднакви организационни структури. Целта на уеднаквяването е да се осигурят условия за равнопоставено обслужване на клиентите в Западна България и въвеждане на единни мерки по поддържане и развитие на мрежата.

В резултат на структурните промени ще се постигне профилиране на дейностите и по-добър контрол върху качеството на работа. Промяната ще даде възможност за въвеждане на ясни права и отговорности на всички нива и ще допринесе за специализиране на служителите в областта, в която работят.

По време на преструктурирането всички дейности в рамките на трите електроразпределителни дружества ще бъдат централизирани и ще се управляват от една дирекция. Общо дирекциите в новите структури са пет и покриват основни дейности като: измерване на електрическата енергия, диспечерско управление; експлоатация и поддържане на разпределителните мрежи, обновяване и развитие на мрежите и финансово-административната дейност.

За служителите на дружествата това ще означава частична промяна в посока на по-тясна специализация. Те ще бъдат пренасочени към съответната дирекция и ще имат по-профилирани задължения. Промяната ще даде възможност за по-добро професионално развитие. Очаква се също да се подобри качеството на работата като цяло и да се създаде по-добра работна атмосфера, тъй като ще има ясно дефинирани права, задължения и отговорности.

Предстоящите организационни промени бяха представени на служителите на електроразпределителните дружества в рамките на поредица от срещи, проведени в края на месец март.

По време на тези събития служителите имаха възможност да поставят своите въпроси и да получат информация за всичко, което ги интересува във връзка с централизацията на дейностите. В момента се провеждат индивидуални срещи с всеки от работниците в дружествата, на които се определят приоритетите им и се определя в коя от дирекциите ще работят. Промените в разпределителните дружества ще бъдат представени и пред общините и кметовете на територията на Западна България през следващата седмица.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg