От септември трите мобилни оператора у нас въвеждат новите роуминг тарифи

574
Мобилният оператор "Вивател" въвежда от днес нова роуминг евротарифа и така се съобразява предсрочно с решенията на европейските институции, съобщиха от дружеството, цитирани от БТА.

"Мобилтел" направи това на 27 август, а "Глобул" въвежда новата цена за роуминг от 1 септември.

В мрежата на "Вивател" изходящи повиквания към държава от еврозоната ще струва 1.15 лева на минута с ДДС. Входящите повиквания ще бъдат таксувани по 0.56 лева за минута.

От 1 септември клиентите на "Глобул" ще плащат изходящите разговори към всички оператори в държавите от Европейския съюз за минута разговор по 1.08 лева с ДДС (0.46 евро без ДДС), а за входящите разговори - по 0,516 лева с ДДС (0.22 евро без ДДС).

Тарифите се прилагат както за разговори в натоварената, така и в ненатоварената часова зона за обаждания към фиксирани и мобилни мрежи в страните от ЕС. Повикванията се таксуват на интервал от една минута.

При регистриране в мрежа на оператор от ЕС, всеки роуминг клиент на "Глобул" автоматично и безплатно ще получи основна персонализирана информация, чрез SMS, която ще включва максимална цена на минута за осъществяване на повикване на територията на посетената държава - в лева с ДДС; цена на минута за осъществяване на повикване към България - в лева с ДДС; цена на минута за приемане на повикване - в лева с ДДС; информация за безплатен номер, на който да получат допълнителна подробна информация за други услуги (ММS, SMS, GPRS).

От 1 септември всички потребители на услугите на "Глобул", които имат активиран роуминг, автоматично ще преминат към новата тарифа.

Според обявените условия за клиентите на "М-Тел", в рамките на ЕС те ще заплащат по 1.15 лева за минута изходящо обаждане и по 0.56 лева за приемане на разговор.

"М-Тел" дава възможност на клиентите си да избират между няколко специални тарифи за роуминг, в зависимост от страните, които посещават най-често. Една от възможностите е въведената на 15 юли тарифа "М-Тел травълър", според която изходящите разговори в роуминг в девет страни от ЕС се таксуват по 0.99 лева за минута. Тарифата дава по-добри цени за обаждания и към държавите от Балканите, включително и Турция.

С Регламент номер 717 от тази година на Европейския парламент и Съвета на Европа се въведе Евротарифа за мобилните оператори в ЕС. В регламента е заложена максимална цена от 0.49 евро без ДДС за изходящи обаждания и 0.24 евро без ДДС за входящи повиквания за всички клиенти в еврозоната.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg