Отчетно-информационен ден на EURES-България организират днес

706
Отчетно-информационен ден на EURES-България организират днес

Днес, 20 март, Агенцията по заетостта и Европейските услуги по заетостта организират отчетно-информационен ден на EURES – България.

На проявата ще присъстват над 40 работодатели от различни браншове на икономиката, директорите на регионалните служби по заетостта, EURES съветници и асистенти от страната.

Присъстващите ще бъдат поздравени от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта - Сотир Ушев. EURES мениджърът за България Зина Андреева ще запознае участниците с отчета на дейността за периода април 2007 – март 2008 и ще представи основните насоки за дейността на EURES – България за периода 2008-2009 г. EURES съветници от страната ще споделят добри практики от дейността си.

През отчетния период са получени заявки за работни места в чужбина за над 4500 души. Нашите EURES съветници и асистенти са обслужили около 4000 работодатели и търсещи работа лица. Организирани бяха немска трудова борса за инженери и международен информационен ден в Банско.

Основната задача на EURES – България през настоящата година е по-голямото популяризиране сред всички заинтересовани – търсещи работа и работодатели, на услугите, които предоставя мрежата EURES. В проекта за дейността на EURES – България са предвидени провеждане на 20 информационни събития за търсещи работа наши сънародници, 8 информационни събития за български работодатели в градовете: Пловдив, Варна, Добрич, Шумен, Ловеч, Троян, Силистра, където ще участват EURES съветници от Румъния и Русе с участието на съветници от Словакия, Словения, Франция, които ще представят условията на пазара на труда в техните страни.

Предстои организирането на 4 трудово-информационни борси в Бургас, София, Варна и Разград, в които ще се включат и EURES съветници от други страни членки на EURES мрежата. EURES-България ще има участия в дни на “Кариерата” на 4 наши висши учебни заведения. Стремежът на EURES-България е да увеличи капацитета си, за да се предоставят още по-качествени и на по-високо ниво услуги на търсещи работа лица и работодатели.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg