Отказваме се от големи покупки, отчита статистиката

803
Отказваме се от големи покупки, отчита статистиката

По предварителни сезонно изгладени данни на НСИ през октомври 2011 г. оборотът в търговията на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети намалява с 0.8% в сравнение с предходния месец по съпоставими цени.

През октомври 2011 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 5.2% под равнището от същия месец на предходната година.

През октомври 2011 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия с 1.9%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 1.5%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.4%.

Намаление се наблюдава в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали с 3.5%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1.3%, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.7%.

Оборотът през октомври 2011 г. спрямо същия месец на 2010 г. бележи ръст в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки с 6.3%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита с 10.5%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 8.3%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 6.9%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.5%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 1.9%.

Автор: Леся Бакалова

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg